Dolgotrajna oskrba kot izziv socialne varnosti - Oven, Alenka (Delavci in delodajalci, 2017)
Prispevek se osredotoča na pomen ustrezne pravne ureditve dolgotrajne oskrbe in njene umestitve v sistem socialne varnosti. Družbene spremembe in togost delovne zakonodaje ne omogočajo več ustreznega pravnega položaja osebam, odvisnim od oskrbe drugega, zato mora postati odgovornost Evropske unije in posameznih držav članic iskanje primernih in ustreznih zakonskih rešitev za vedno bolj starajočo družbo.
Keywords: dolgotrajna oskrba; socialna pomoč; socialna varnost; socialno pravo; socialno zavarovanje