The structural transformation of the democratic corporatist model - Herkman, Juha (Javnost (Ljubljana), 2009)
Tako kot v mnogih drugih evropskih državah se je finska politična javna sfera v zadnjih treh desetletjih mediatizirala in komercializirala, hkrati ko so se zgodile strukturne spremembe v nacionalnih medijskih sistemih. Na primeru Finske članek obravnava strukturno preoblikovanje "demokratičnega korporativističnega modela", kot sta ga opredelila Daniel C. Hallin in Paolo Mancini v knjigi Comparing Media Systems (2004). Članek tudi proučuje, kaj bi lahko finski primer prispeval k razpravam o javni sferi in njihovem odnosu do empirične analize na splošno.
Keywords: Finska; mölkky; javna sfera; javnost; odnosi z javnostmi; communication medium; mediji; odnosi z mediji