Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji - Cigale, Dejan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2010)
Raziskovanje turizma in prostega časa ima v slovenski geografiji že dolgoletno tradicijo, saj se je raziskovanje teh pojavov začelo hkrati z razvojem množičnega turizma po drugi svetovni vojni. V prispevku je prikazano dosedanje raziskovalno in strokovno delo na tem področju ter vloga geografije pri tem.
Keywords: prosti čas; recreation; rekreacija; Slovenia; Slovenija; turistična geografija