Pravo in pravniki na družbenem omrežju - Ivanjko, Šime (Podjetje in delo, 2024)
Temeljna vsebina prispevka je obravnava vprašanja, ali je nastopanje pravnika na družbenem omrežju z vidika pravniškega poklicnega poslanstva primerno. Avtor poskuša odgovoriti na vprašanja, kaj so družbena omrežja, kakšna je njihova vloga v sodobni družbi in ali lahko pravniki z nastopom na družbenem omrežju pripomorejo k širjenju in utrjevanju pravne kulture v družbi in k ugledu pravniškega poklica. Pri tem opozarja na možnosti in koristi za širšo družbeno javnost, če pravnik na družbenem omrežju objavlja, komentira, deli strokovne pravne vsebine in o njih razmišlja ter s tem prispeva k védenju družbenega okolja o vlogi prava in delovanju pravnih institucij.
Keywords: družbena omrežja; ethical standards; etični standardi; judges; law; lawyers; legal knowledge; odvetniki; pravniki; pravno znanje; pravo; social networks; sodniki