Sončne celice v debeloplastni tehnologiji - Pavlin, Marko (Vakuumist, 1996)
V uvodu je opisan zgodovinski nastanek sončnih celic in nekaj splošnih podatkov. Sledi primer tehnologije in materialov za izdelavo sončne celice. Izbrana je debeloplastna tehnologija, ki ima tri osnovne postopke: tiskanje, sušenje in žganje. Opisan je primer priprave past in postopkov izdelave celice. Osnovni plasti sta CdTe in CdS, elektrode so iz ogljika, srebra in indij-srebra. Tiskajo jih na podlago bor-silikatnega stekla.
Keywords: sončne celice; izdelava; zgodovinski prikazi