Francoske univerzitetne knjižnice (Knjižnica, 1973)
Bibliotekarka v francoskem oddelku Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani Jožica Pirc je dobila za študijsko leto 1972/73 štipendijo francoskevlade za študij francoskih univerzitetnih knjižnic. Ker imajo slovenski knjižnični delavci le redkokdaj priložnost za tako dolgo in načrtno seznanjanje z delom v tujih knjižnicah, je uredništvo Knjižnice Jožico Pirčevonaprosilo, da po končanem študijskem bivanju v Franciji, odgovori na nekaj vprašanj.
Keywords: Univerzitetne knjižnice; France; Francija; visokošolske knjižnice