Imaginaries and rhythms of remoteness - Bajuk Senčar, Tatiana (Svetovi (Ljubljana), 2025)
V članku avtorica raziskuje vzajemno konstitutivno razmerje med odročnostjo in povezanostjo v alpski turistični destinaciji Bohinj v Sloveniji. Na podlagi etnografskih raziskav odmaknjenosti in turističnih imaginarijev avtorica preučuje, kako se Bohinj nenehno ustvarja in preoblikuje kot odročna turistična destinacija in kako se imaginarij odročnosti predstavlja v vsakdanjem življenju, analiziranem skozi prizmo turistične sezonskosti.
Keywords: anthropology of tourism; antropologija turizma; Bohinj; odmaknjenost; odročnost; remoteness; rhythms; ritmi; seasonality; sezonskost; Slovenia; Slovenija; tourism imaginaries; turistična sezona; turistične destinacije; turistični imaginariji; turizem