Mesto in vloga računalniško podprtega informacijskega sistema patronažne zdravstvene nege - Šušteršič, Olga (Obzornik zdravstvene nege, 1999)
V članku sta predstavljena računalniško podprt informacijski sistem patronažne zdravstvene nege in njegova vloga. Razvoj tega poteka v okviru projekta Evropske unije IN-CO-COPERNICUS in je v fazi testiranja v praksi v dveh zdravstvenih domovih v Sloveniji. Prikazan je podatkovni model in delo s programom prek ekranskih oken s posebnim poudarkom na subjektih patronažne zdravstvene nege ter procesni metodi dela. Opisana je celovita implementacija informacijske rešitve ob upoštevanju mednarodne klasifikacije prakse zdravstvene nege.
Keywords: informacijski sistemi; patronažna služba