Inventura knjižničnega gradiva - Žaucer, Matjaž (Knjižnica, 1996)
V članku so opisane različne možnosti izvedbe inventure ter razlogi za inventuro v Centralni tehniški knjižnici Univerze v Ljubljani. Prikazano je, zakaj je knjižnica dala pobudo za izdelavo programske opreme za inventuro in zakaj je inventuro z računalniško podporo kot prva knjižnica v Sloveniji tudi izvedla.
Keywords: knjižnični fondi; specialne knjižnice; inventura; avtomatska obdelava podatkov