Ekspertni sistemi in pravila kalibriranja - Kumer, Boris (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Kalibriranje je postopek, ki temelji na izkustvenem znanju. Izkustveno, to je ekspertno, znanje lahko nova generacija informacijske tehnike uporablja z umetno inteligenco. Na tem področju se med drugim uveljavljajo tudi ekspertni sistemi, katerih naloga je izkoristiti izkustveno znanje v obliki pisanih pravil ter na osnovi le-teh pospešiti, voditi in kontrolirati proces kalibriranja.
Keywords: preoblikovanje; valjanje; kalibriranje; ekspertni sistemi