Vpliv ZDR-1 na dosedanjo sodno prakso v delovnih sporih - Kogej Dmitrovič, Biserka (Delavci in delodajalci, 2015)
V članku je predstavljena sodna praksa, ki je nastala v dveh letih po uveljavitvi novega Zakona o delovnih razmerjih. Kjer že obstaja, je predstavljena sodna praksa vrhovnega sodišča, kjer ne, pa sodna praksa višjega delovnega in socialnega sodišča. Na vseh področjih nove sodne prakse še ni. Najprej je predstavljena sodna praksa o uporabi zakona (star/nov), nato pa sodna praksa na področjih kjer je prišlo do spremembe zakonodaje.
Keywords: delovna razmerja; delovni spor; reševanje; sodišča; sodna praksa