Tragedy and resistance in Antigona a tí druhí by Peter Karvaš - Sabatos, Charles (Primerjalna književnost, 2016)
Članek analizira dramo Antigona in drugi (1962) slovaškega dramatika Petra Karvaša. Priredbo Antigone iz socialističnega obdobja analizira s pomočjo nekaterih najvplivnejših teoretičnih interpretacij klasičnega besedila (Hegel, Kierkegaard, Lacan).
Keywords: Slovak literature; slovaška književnost; tragedija; slovaška dramatika; literarni liki; Antigona (literarna junakinja); Kravaš, Peter: Antigona a tí druhí