O morebitnem vplivu pravopisne norme Konstantina Kostenečkega na prizrenski prepis Dušanovega zakonika - Grošelj, Robert (Slavistična revija, 2004)
Avtor v prispevku analizira pravopisne značilnosti Prizrenskega prepisa Dušanovega zakonika (začetek 16. stoletja), ki spada med srbske spomenike "resavske" redakcije. Srbski cirilski pravopis "resavskega" tipa naj bi bil posledica jezikovno-normativne dejavnosti Konstantina Kostenečkega. Avtor, izhajajoč pri obravnavi zapisovanja posameznih znakov iz pravopisnih načel Kostenečkega, opozarja na razlike med pravopisom Prizrenskega prepisa Dušanovega zakonika in "resavskih" spomenikov na eni ter pravopisnimi načeli Kostenečkega na drugi strani.
Keywords: Dušanov zakonik; Middle Ages; orthography; pravopis; prepisi; Serbia; Srbija; srednji vek; stara cerkvena slovanščina