Automorphism group of the balanced hypercube - Zhou, Jin-Xin (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Huang and Wu sta v IEEE Transactions on Computers 46 (1997), pp. 484-490 vpeljala uravnoteženo hiperkocko ?$BH_n$? kot medpovezavno omrežno topologijo za računske sisteme. V tem članku popolnoma določimo polno grupo avtomorfizmov uravnotežene hiperkocke. Z uporabo tega najprej pokažemo, da je ?$n$?-dimenzionalna uravnotežena hiperkocka ?$BH_n$? ločno-tranzitivna, ni pa 2-ločno-tranzitivna, kadar je ?$n \ge 2$?. Nato pokažemo, da je ?$BH_n$? lekskografski produkt ?$n$?-valentnega grafa ?$X_n$? in ničelnega grafa z dvema vozliščema, kjer je ?$\mathbb{Z}^{n-1}_2$?-regularen krov ?$n$?-dimensionalne hiperkocke ?$Q_n$?.
Keywords: Cayleyjev graf; grafi; grupa avtomorfizmov; uravnotežena hiperkocka