New species and records of Ammobatine bees from Pakistan, Kyrgyzstan, and Sri Lanka (Hymenoptera: Apidae) - Engel, Michael S. (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2008)
Opisane in prikazane so štiri nove kleptoparazitske čebele plemena Ammobatini (Apidae: Nomadinae) iz jugovzhodnega Pakistana in s Šri Lanke. Vrsto Ammobates maxschwarzi sp. n. (Pakistan) poznamo po vrsti samic, medtem ko poznamo tako samce kot samice vrst A. cinnamomeus sp. n. (Pakistan), Parammobatodes craterus sp. n. (Pakistan) in Chiasmognathus taprobanicola sp. n. (Šri Lanka). Vrste so razlikovane od drugih svojega rodu, omenjeni so morebitni gostitelji. Poleg tega je vrsta C. gussakovskii (Popov), predhodno poznana le iz Tadžikistana, na novo odkrita v južnem Kirgizistanu.
Keywords: čebele; entomologija; Hymenoptera; Kirgizistan; Kyrgyzstan; nove vrste; Pakistan; Šri Lanka