Wormlion Vermileo vermileo (l.) (Diptera: Vermileonidae) in Slovenia and Croatia - Devetak, Dušan (Annales. Series historia naturalis, 2008)
Potrjeno je pojavljanje črvastega volkca Vermileo vermileo (Linneeus, 1758) v mediteranskem območju Slovenije in Hrvaške. Predatorske ličinke živijo v substratih iz drobnega peska ali praška, v katerih gradijO lijakaste pasti, podobno kot volkci. Avtor je gojil ličinke črvastega volkca, da bi spremljal njihovo biologijo.
Keywords: Croatia; črvasti volkec; dvokrilci; Hrvaška; Slovenia; Slovenija; Vermileo; volkci; zoologija; zoology