Hiša športa - inovativen pristop k povezovanju in promociji športa - Bon, Marta (Šport (Ljubljana), 2018)
Hiša športa, prostor v središču Ljubljane, je inovativen način trženja in promocije športa, ustanovljen leta 2013. Po eni strani je to poseben prostor, namenjen združevanju ljubiteljev športa, športnih turistov in ponudnikov (vrhunskih) športnih prireditev, tudi rekreativnih; po drugi strani pa gre za uveljavljenje pojma, ki pooseblja promocijo športa. V članku sta bili uporabljeni študija primera in akcijska raziskava, v katero so bile vključene lastne izkušnje. Zbrali smo vso dokumentacijo prvih štirih let delovanja. Gre za prvi primer tovrstnega koncepta športne promocije v Sloveniji. V osnovi je bila Hiša športa (ustanovitelj je Javni zavod Šport Ljubljana) namenjena seznanjanju prebivalcev in obiskovalcev prestolnice s športnim dogajanjem na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Pomemben del dejavnosti je namenjen ogledu neposrednih prenosov tekem, v družbi legend športa in športnih zvezdnikov, prodaj športnih navijaških artiklov, druženju navijačev različnih klubov in različnih športov. Namen gostinske ponudbe je povečanje tržnega deleža z namenom samofinanciranja Hiše športa.
Keywords: druženje; Hiša športa; Ljubljana; promocija; šport; trženje