Literarne definicije ljubezni - Virant, Špela (Primerjalna književnost, 2016)
Definicije ljubezni v literarnih besedilih posnemajo razumski, znanstven pristop k vprašanju, kaj je ljubezen. Analiza izbranih primerov kaže, da - drugače od neliterarnih definicij - tako večpomenskost besede ljubezen še povečujejo in hkrati spodkopavajo dualistično pojmovanje razuma in čustev.
Keywords: German-language literature; nemška književnost; angleška književnost; literarni diskurz; ljubezen; love; definicije ljubezni