Manj znane reliefne oblike v stenah Kraškega roba - Grmovšek, Andrej (Geografski obzornik, 2002)
V stenah Kraškega roba se pojavljajo mnoge reliefne oblike, ki jih sicer najdemo v kraških jamah, na golem krasu ali v nekraških stenah. V članku so opisane nekatere manj znane reliefne oblike: sigova rebra, ježki in grudaste tvorbe, ki nastajajo s sedimentacijo kalcita, ter talne vdolbinice, biogene vdolbinice, luknjice in luknje s prstjo, ki nastajajo s korozijo. Opisan je njihov izgled, velikost, območje in pogostnost pojavljanja, podane pa so tudi hipoteze o njihovem nastanku.
Keywords: korozija; kraške oblike; kraški pojavi; Kraški rob; Primorska; Slovenija