O poetiki Momčila Nastasijevića - Ferluga Petronio, Fedora (Slavistična revija, 1999)
Pesnik, pripovednik, dramatik in esejist Momčilo Nastasijević (1894-1938) spada med najizvirnejše ustvarjalce srbske književnosti med vojnama. Njegov opus je žanrsko zelo razvejan in neposredno povezan z njegovo poetiko, vendar prihaja z njo večkrat v nasprotje. V filozofskih esejih išče svojo umetniško pot in skuša obenem odgovoriti na ključna metafizična vprašanja. Članek skuša prikazati Nastasijevića kot originalnega pesnika metafizika ne glede na njegove poglede o jeziku in književnosti, ki jih je prikazoval v svojih esejih.
Keywords: Nastasijević, Momčilo, 1894-1938; poezija; srbska književnost; srbski pisatelji