Recht und Sprache - Pavčnik, Marijan (Linguistica (Ljubljana), 2013)
Pravni jezik je skupna oznaka za jezik, ki ga uporabljajo postavodajalci (na primer zakonski jezik), pravni strokovnjaki, ki zakone in druge formalne pravne vire razlagajo in uporabljajo, in pravna znanost. Pravni jezik temelji na praktičnosporazumevalnem jeziku, a ga nadgrajuje in dopolnjuje s strokovnimi izrazi, tako da gre, gledano v celoti, za poseben strokovni jezik. V širšem pomenu je treba z jezikom prava zajeti tudi vsakodnevno pravno izkušnjo, ki je izrazno raznolika in vsebinsko najbolj pestra.
Keywords: jezikoslovje; law; linguistics; pravni jezik; pravo