Pokrajinske enote občine Moravče - Topole, Maja (Geografski obzornik, 2000)
Členitev občine Moravče na manjše homogene regije je bila narejena v okviru projekta Celostnega urejanja podeželja in obnove vasi (CRPOV). Omogoča lažje vredotenje zemljišč za različne tipe rabe tal. Podlaga zanjo so geografske analize najpomembnejših naravnih in nekaterih družbenih pokrajinskih prvin. Občina Moravče obsega dve glavni mezoregiji: podolje in hribovje.
Keywords: Moravška dolina; regije; regionalizacija; regionalna geografija; Slovenija