Preliminary report on the Auchenorrhyncha (Hemiptera) fauna of Kazdagi National Park with two new records for Turkey - Demir, Emine (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Pregledali smo primerke škržatkov, zbrane v letih 2004 in 2005 v Narodnem parku Kazdagi (gora Ida) v severozahodni Turčiji. Našli smo 40 vrst, pripadajočih 9 družinam: 1 vrsta pripada družini Cixidae, 2 družini Delphacidae, 2 družini Tettigometridae, 1 družini Meenoplidae, 3 družini Issidae, 1 družini Flatidae, 7 družini Cercopidae, 2 družini Membracidae in 21 vrst družini Cicadellidae. Razširjenost the vrst v Turčiji in njihove hranilne rastline so navedeni poleg podatkov o najdiščih. Podatki o 31 vrstah so novi za Balikesir, vrsti Bubastia (s.str.) ludviki Dlabola, 1979, in Iassus mirabilis Orosz, 1979, pa sta prvič zabeleženi v turški favni.
Keywords: entomologija; favna; narodni parki; Turčija; Turkey