Govor vasi Žetinci (Sicheldorf) v avstrijskem Radgonskem kotu - Zorko, Zinka (Slavistična revija, 1989)
Žetinski govor je zgodovinsko razvojno del enotnega severnoštajerskega in panonskega jezikovnega področja; samoglasniški sestav in naglasne razmere so take kot v prekmurski narečni podstavi; soglasniški sestav in oblikoslovje sta bliže slovenjegoriškim govorom. V besedju je poleg številnih skupnih izrazov tudi veliko razlik
Keywords: Austria; Avstrija; dialect; narečja; narodne manjšine; Slovenci; Slovene; Slovenes; slovenščina