Praktične izkušnje pri uporabi orodja za mrežno planiranje pri terminskem planiranju proizvodnje - Mrak, Marko (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
Prispevek opisuje terminsko planiranje proizvodnje v manjših in srednje velikih podjetjih, kjer to ni v celoti pokrito z obstoječim računalniško podprtim informacijskim sistemom. Opisan je razvoj, uvajanje in praktične izkušnje pri uporabi rešitve v podjetju Magneti Ljubljana. Opisana aplikacija informacijsko podpira proces od naročila kupca do potrditve oziroma zavrnitve naročila. V procesu je zajeta avtomatska priprava delovnega naloga na podlagi obstoječih ali novih tehnoloških postopkov za izdelek na podlagi razpoložljivih kapacitet v podjetju in zahtevanega termina dobave izdelka. Proces poteka v realnem čau in zajema interaktiven preračun celotnega plana proizvodnje za poljubno obdobje.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: informacijski sistemi; organizacija proizvodnje; proizvodnja; planiranje