Razvoj modela procesa in strukture krmilnega sistema delovne enote za indukcijsko kaljenje - Cajner, Franjo (Strojniški vestnik, 1999)
Da bi dosegli kakovostnejše in bolj prilagodljivo izvajanje postopka indukcijskega kaljenja, je potrebna računalniško podprta priprava in krmiljenje procesa. Prispevek predpisuje in določi model procesa indukcijskega kaljenja, s katerim, ob zahtevanih parametrih postopka, dosežemo predpisano kakovost zakaljenega sloja. Nadalje obravnava vplivne dejavnike, ki opredelijo in uvajajo krmilni sistem, s katerim vidimo proces indukcijskega kaljenja v prilagodljivi delovni enoti.
Keywords: kaljenje induktivno; modeliranje procesov; sistemi krmilni; celice fleksibilne; krmilni sistemi; toplotna obdelava; kaljenje; modeliranje; krmiljenje