Predstave o najboljši spolnosti slovenskih moških, ki imajo spolne odnose z moškimi - Lamut, Aleš (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2011)
Prispevek opisuje internetne raziskave spolnega vedenja moških, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM) za javnozdravstvene namene. Opiše uporabno vrednost kvalitativnih raziskav v preučevanju spolnega vedenja MSM v kontekstu pandemije HIV-a/aidsa. Opis družbene situacije MSM v Sloveniji nadgradi s pomenom, ki jo ima internet za njihovo komunikacijo in za raziskovanje spolnega vedenja. Predstavi rezultate analiz vprašanja odprtega tipa o tem, kakšne so njihove predstave o najboljšem spolnem življenju in razpravlja o implikacijah za javnozdravstvena prizadevanja.
Keywords: man; moški; homoseksualnost; homosexuality; sexual intercourse; spolnost; stališče (psihologija); raziskave; internet