Vpliv pravokotnosti mreže na konvergenco programa SIMPLE za reševanje Navier-Stokes-ovih enačb - Džijan, Ivo (Strojniški vestnik, 2007)
Razvili smo metodo končnih volumnov za reševanje Navier-Stokesovih enačb na lokalno pravokotni nestrukturirani mreži z uporabo algoritma SIMPLE. Razvito metodo smo primerjali s podobno metodo na strukturirani, ne nujno pravokotni mrezi, v členih pretekle konvergence in obsegu pod-relaksacijskih faktorjev, pri katerih se metodi približujeta. Kadar je strukturirana mreža pravokotna, sta stopnji približevanja obeh metod podobni. V primerih, kadar strukturirana mreža ni pravokotna, se pokaže prednost predlagane metode pri lokalno pravokotni mrezi v razmerah pretekle konvergence. V teh primerih je obseg pod-relaksacijskih faktorjev, pri katerih je predlagana metoda zadovoljivo konvergentna, mnogo večji kot pri metodi na nepravokotni mreži.
Keywords: Navier-Stokesove enačbe; metoda končnih volumnov; algoritmi; nestrukturirane mreže