Intuitive decision-making in a model of integral decision-making scheme - Oblak, Leon (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 2003)
V raziskavi smo oblikovali model celostne zasnove odločanja, ki integrira dobre lastnosti sodobnih pristopov, pri čemer smo v model vgradili tudi intuitivno odločanje. S pomočjo analize, ki je bila opravljena v dvanajstih lesnoindustrijskih podjetjih v Sloveniji smo proučevali, na osnovi česa se managerji v slovenskih lesnoindustrijskih podjetjih odločajo in kakšno je njihovo poznavanje možnosti uporabe intuicije pri odločanju. Primerjava dobljenih rezultatov s trendi na področju odločanja v svetu je pokazala, da jeproces odločanja v lesnoindustrijskih podjetjih v Sloveniji dokaj konzervativen in da se lahko z dodatnim izobraževanjem sedanjega managementa procesi odločanja bistveno izboljšajo.
Keywords: intuicija; lesna industrija; management; odločanje; poslovne odločitve