Al' prav se reče kristalen ali „kristaliničen“? - Humar, Marjeta (Farmacevtski vestnik, 2024)
Za razvoj določene vede in obogatitev jezika je nujno treba razvijati lastno strokovno terminologijo. Na tem področju se slovenska farmacija lahko pohvali z dosežki, s katerimi se lahko primerjajo le redke evropske države. Skrb za izrazoslovje sega že več kot pol stoletja nazaj s pripravo prevoda 3. Jugoslovanske farmakopeje in kakovostnega dela, zlasti na področju farmacevtske tehnologije. V zadnjih petindvajsetih letih sta najpomembnejši publikaciji slovenski dodatek k Evropski farmakopeji Formularium Slovenicum, ki se dopolnjuje vsako leto in že druga izdaja Farmacevtskega terminološkega slovarja.
Keywords: Farmacija; Formularium Slovenicum; Slovarji; strokovna terminologija; terminološki slovar