Zgodnja recepcija Maupassanta v Nemčiji in Avstriji (1881-1914) - Chevrel, Yves (Primerjalna književnost, 2010)
Ob smrti je bil Maupassant pisatelj, ki ga je bilo res mogoče šteti med slavne. Toda pregled zapisov iz začetnega obdobja recepcije njegovih del v Nemčiji in Avstriji kaže, da je njegov ugled v teh dveh državah pravzaprav rasel precej počasi in da se je zares utrdil šele med letoma 1893 in 1914.
Keywords: French literature; Maupassant, Guy de, 1850-1893; francoska književnost; 19th cent.; 19.st.; literary reception; Germany; literarna recepcija; Nemčija; Austria; Avstrija; German literature; German-language literature; comparative studies; nemška književnost; primerjalne študije