Pogled na romana Zmagoslavje podgan (2005) Milana Dekleve in Muriša (2006) Ferija Lainščka - Zadravec, Franc (Slavistična revija, 2008)
Prispevek analizira in konetira dva sodobna slovenska romana, to sta Zmagoslavje podgan (2005) Milana Dekleve in Muriša (2006) FErija Lainščka.
Keywords: Dekleva, Milan, 1946-; Laišček, Feri, 1959-; ljubezen; love; novel; psihoanaliza; roman; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska proza