Migracije v slovenskih šolskih geografskih učbenikih - Senegačnik, Jurij (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2013)
V Sloveniji se migracije obravnavajo v skoraj vseh geografskih učbenikih za različne stopnje izobraževanja. V učbenikih za osnovno šolo od šestega do devetega razreda učenci pridobivajo znanje o migracijah po induktivni poti. Zahtevnost obravnave in količina informacij se s starostno stopnjo stopnjujeta. V gimnazijskem programu je učna pot pridobivanja znanja o migracijah deduktivna. Največ pozornosti je migracijam namenjeno v učbenikih obče geografije. V učbenikih za negimnazijske programe se migracije obravnavajo v manjši meri, pristopi pa niso enotni.
Keywords: demografija; demography; didaktika geografije; human migration; migracije; šolska geografija; učbeniki