Research into Chinese media organisations - Xin, Xin (Javnost (Ljubljana), 2008)
Članek obravnava vpliv tržnega preoblikovanja medijev na organizacijsko strukturo in novinarsko prakso v kitajskih novičarskih organizacijah. Na primeru lokalnega šanghajskega biroja kitajske tiskovne agencije Xinhua hoče ugotoviti, koliko so tržni dejavniki oslabili centralizirani nadzor nad lokalno novinarsko prakso v zadnjih 25 letih. Članek ne obravnava samo novičarske organizacije, ampak tudi njeno povezanost z drugimi institucijami.
Keywords: Kitajska; mass media; množični mediji; lastništvo; medijski trg; decentralizacija; journalism; novinarstvo; nadzor