Izzivi ob prehodu v nove proizvodne strukture - Rihtaršič, Borut (Ventil (Ljubljana), 2007)
V prispevku je obravnavana inovativna proizvodnja kot eden od pomembnih dejavnikov za doseganje inovacijskega okolja za industrijsko transformacijo evropskih podjetij. Pri tem izhajamo iz dokumentov, ki se navezujejo na tehnološko platformo ManuFuture. V tem okviru je podano videnje prehoda v nove proizvodne strukture in obrazlozen predlog za vzpostavitev infrastrukturnega centra oz. mreze za inovativno proizvodnjo kot sredisča za podporo razvoju novih konceptov proizvajanja in njihovo industrializacijo.
Keywords: inovacije; motivacija; poslovni modeli; proizvodne strukture; proizvodni sistemi