Možnosti raziskovanja prsti v geografiji - Vovk, Ana (Geografski obzornik, 2002)
V prispevku je predstavljen "pedogeografski paket" za preučevanje prsti, ki vključuje digitalne posnetke, različne podatke v tabelah in grafične prikaze o prsteh, računalniške postopke za preračunavanje laboratorijsko izmerjenih podatkov in grafične prikaze profilov prsti z izmerjenimi podatki. S pedogeografskim paketom so olajšane terenske in laboratorijske analize prsti in zlasti njihova interpretacija. Pedogeografski paket služi zlasti za raziskovanje prsti v šolske namene.
Keywords: pedogeografija; prst (pedologija); tla