Riglerjeva teza o začetkih slovenskega knjižnega jezika v številkah - Müller, Jakob (Jezikoslovni zapiski, 2001)
The article presents a numerical analysis of all Trubar's words with the reflexes for ô/ó/ô/o and ě quoted in Rigler's works Začetki slovenskega knjižnega jezika (1968) and Problematika glasoslovnih in oblikoslovnih variantv Trubarjevi Cerkovni ordningi (1977). Added is the data for those cases where Rigler gives only one or two examples, or the occurrence is only mentioned.
Keywords: Trubar, Primož, 1508-1586; linguistics; lingvistika; Slovene; slovenščina; standard language; knjižni jezik; 16.st.; slovenski protestanti; zgodovinski pregledi