Dobro življenje pri Aristotelu - Marković, Andrej (Phainomena (Ljubljana), 2015)
Pričujoča razlaga dobrega življenja ali srečnosti pri Aristotelu sloni na naslednjih postavkah, ki jih Aristotel utemeljuje v Filozofiji človeških zadev. Iskano najboljše dobro je a) človeku dosegljivo najboljše dobro, b) preiskujemo ga, da postanemo dobri, c) je smoter politike in d) je enako pri posamezniku, kot pri polis. V članku zagovarjamo stališče, da je najboljše človeško življenje pri Aristotelu tisto, ki je v skladu s celotno vrlino. Z drugimi razlagami srečnosti pri Aristotelu se soočamo v zadnjem poglavju prispevka
Keywords: Aristoteles, 384-322 pr.n.št.; vrline; dobro življenje; grška filozofija; antična filozofija