Še nekatere razlike v rabi glagolskih vidov v ruščini in slovenščini - Derganc, Aleksandra (Slavistična revija, 2010)
V članku se opozarja na to, da je v primerih, v katerih nastopa v posplošeno-dejanskem položaju v ruščini nedovršnik, v slovenščini nedovršnik večkrat nesprejemljiv. Namesto nedovršnika je treba uporabiti dovršnik, saj nedovršnik ohranja pomen procesnosti ali iterativnosti.
Keywords: glagol; glagolski vid; primerjalne študije; Russian; ruščina; Slovene; slovenščina; verb