Iz zakladnice Slovenskega farmacevtskega društva - Kraner, Katarina (Farmacevtski vestnik, 2018)
V članku je predstavljena knjiga Georga W. Rüdeja ''Farmacevtska dognanja'' (Pharmaceutische Erfarungen), ki je bila shranjena v knjižnici Slovenskega farmacevtskega društva. V njej so opisani izdelava, vrednotenje in uporaba zdravil, ki vsebujejo rastlinske droge, anorganske in organske snovi, v takrat znanih farmacevtskih oblikah. Način avtorjevega razmišljanja, pisanja in številni nasveti za delo v lekarni dajo knjigi pridih kakovostnega strokovnega priročnika, ki nas popelje v svet lekarnarjev zgodnjega 19. stoletja.
Keywords: Farmacija; Rüde, Georg W.: Pharmaceutische Erfarungen from 1804; Zgodovina; zgodovina farmacije