Spremenjene pedagoške prakse z uporabo IKT - Brečko, Barbara Neža (AS. Andragoška spoznanja, 2016)
V prispevku predstavljamo teorije poučevanja in pedagoške prakse z vključevanjem IKT. Digitalna kompetenca je eden ključnih dejavnikov, ki vpliva na to, ali bodo učitelji pri svojem poučevanju uporabljali IKT ali ne. Da bi odgovorili na raziskovalno vprašanje, kako različni dejavniki vplivajo na integracijo IKT pri poučevanju, smo uporabili podatke študije ICILS 2013.
Keywords: digital competence; digitalna kompetenca; e-izobraževanje; e-learning; IKT; informacijsko-komunikacijska tehnologija; information and communication technology; information and communications technology; Irkutsk International Airport; teachers; teaching practices; učitelji