Podobe tujega v nemških potopisih 16. in 17. stoletja - Bole, Andreja (Vestnik za tuje jezike, 2013)
Pričujoči članek prikaže podobo Rusa v izbranih nemških potopisih 16. in 17. stoletja, ki je v očeh zahodnoevropskega izobraženega poslanika neotesan divjaški barbar, ter tako ponazori nastanek podob v razmerju med lastno, civilizirano (tu nemško) in tujo, pogosto barbarsko (tu rusko) kulturno resničnostjo.
Keywords: Herberstein, Žiga, 1644-1716; Olearius, Adam, 1603-1671; nemška književnost; German-language literature; potopisi; podobe tujega; Rusija; 16.-17.st.