Uporaba radarskih satelitskih posnetkov v prostorskih znanostih - Oštir, Krištof (Geodetski vestnik, 1996)
Radarski satelitski posnetki se v zadnjih nekaj letih vse bolj uveljavljajo kot pomemben vir informacij o okolju. Članek opisuje fizikalne osnove mikrovalovnega daljinskega zaznavanja ter področja in možnosti njegove uporabe.
Keywords: fotogrametrija; geodezija; prostorski informacijski sistemi; satelitski posnetki