The demographic factors affecting the writing skills of Slovenian year 6 EFL students - Nagode, Gabrijela (ELOPE (Ljubljana), 2023)
Pisanje v angleščini kot tujem jeziku je kompleksna in zahtevna produktivna zmožnost za mlajše učence. analiza več nacionalnih preizkusov znanja iz angleščine ob koncu šestega razreda kaže, da so potrebne dodatne raziskave vplivnih dejavnikov na pisno zmožnost, tudi demografskih. Cilj raziskave je napovedati povezanost spola, kraja bivanja, imetja, let učenja angleščine in izobrazbe staršev na uspešnost pisanja v angleščini. vzorec je reprezentativen in obsega 790 šestošolcev. Učenci so izpolnili demografski e-vprašalnik in dve pisni e-nalogi. glede na aNova so statistično pomembni dejavniki imetje, število slovenskih in angleških knjig doma, leta učenja angleščine in izobrazba mame, statistično nepomembni pa so spol, kraj bivanja in izobrazba očeta. Skupno demografski dejavniki pojasnijo 9,9 % variance.
Keywords: demografski dejavniki; demographic factors; EFL writing; kvantitativna raziskava; mlajši učenci; napoved; pisna zmožnost v angleščini kot tujem jeziku; prediction; quantitative research; young learners