Contemporary metrical documentation of structures which are part of the cultural heritage - Kosmatin Fras, Mojca (Geodetski vestnik, 1998)
Predstavljen je nekajletni razvoj fotogrametričnega oddelka Inštituta za geodezijo in fotogrametrijo FGG na področju metričnega dokumentiranja objektov kulturne dediščine. Poleg razvoja tehnološko sodobnih oblik metrične dokumentacije objektov je bilo delo usmerjeno tudi v spodbujanje interdisciplinarnega sodelovanja, promocijo fotogrametrije v humanističnih strokah in izdelavo priporočil standardov tehnične dokumentacije objektov. Pregled dela je dopolnjen s primeri izvedenih projektov
Keywords: arhitekturna fotogrametrija; fotogrametrija; geodezija; računalniška grafika; Slovenija; tridimenzionalni modeli