Stališča študentov medicine in zdravstvene nege Univerze v Ljubljani do medpoklicnega izobraževanja - Peterle, Helena (Obzornik zdravstvene nege, 2006)
Medpoklicno izobraževanje je način izobraževanja, ki omogoča skupno učenje študentov različnih poklicev. Njegov nameh je izbodjšatd sodelovanje in komunikacijo v zdravstvenem timu, dvigndti kakovost zdravstvene oskrbe pacientov ter pomagati pri prepoznavanju in reševanju konfliktov, odpravljanjustereotipov ter seznanjanju z vlogo drugih sodeLavcev v zdravstvu.Koristi prinaša tako študentom kot tudi učiteljem in pacientom. Anketni vprašalnik so izpolnili 104 študenti, od tega 39 študentov medicine in65 študentov zdravstvene nege. Dobljeni podatki so obdelani kvantitativno inkvalitativno. Avtorica je ugotovila, da si obe skupini študentov želita skupnega učenja. Na osnovi ugotovitev se bo v prihodnje potrebno zgledovati potujih izkušnjah in ponuditi študentom priložnost, da se v procesu formalnegaizobraževanja srečajo in spoznajo delo bodočih sodelavcev ter s ternizboljšajo svoje znanje in spretnosti na strokovnern in rrcedosebnem področju.
Keywords: ankete; education; Education, Continuing; izobraževanje; Izobraževanje nadaljevalno; medicina; medicine; medpoklicno sodelovanje; Questionnaires; student; Students, Medical; Students, Nursing; študenti; Študenti medicine; Študenti zdravstvene nege; zdravstvena nega