Pomen terciarnih dejavnosti v razvoju Ljubljane - Rus, Angelca (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
V zadnjih treh desetletjih smo priča prestrukturiranja gospodarstva. Terciarni sektor dejavnosti je v porastu. Vedno težja je razmejitev med sekundarnim in terciarnim sektorjem. V prispevku so prikazani novejši trendi opredeljevanja in razvoja storitvenih dejavnosti v svetu in Sloveniji. Posebej je izpostavljen razvoj storitev v Ljubljani, struktura zaposlenih v terciarnem sektorju ter obstoječi trendi lokacije teh dejavnosti.
Keywords: Ljubljana; urbani razvoj; prostorski razvoj; funkcije; storitve; terciarne dejavnosti; lokacija