Raziskave metabesedilnosti v uporabnem jezikoslovju - Pisanski Peterlin, Agnes (Jezik in slovstvo, 2007)
Prispevek prinaša pregled pristopov k metabesedilnosti v uporabnem jezikoslovju. Predstavljeno je vprašanje definicije tega koncepta, nato pa so opisani najvplivnejši teoretični modeli metabesedilnosti. Izpostavljene so nekatere metodološke dileme, ki se pojavljajo zlasti v povezavi s korpusnimi raziskavami. V prispevku je nazadnje predstavljen še pregled raziskav različnih vidikov metabesedilnosti za slovenski jezik.
Keywords: Corpus linguistics; korpusno jezikoslovje; metabesedilnost; Slovene; slovenščina; uporabno jezikoslovje