Kategorizacija in razvrstitev oziralnikov ki in kateri - Cazinkić, Robert (Slavistična revija, 2001)
Razprava prikazuje kategorizacijo in razvrstitev oziralnikov ki in kateri v temeljnih slovenskih slovnicah od Bohoriča do Toporišiča in v ddveh najpomembnejših slovenskih slovarjih, tj. pri Pleteršniku in SSKJ. Kritičnemu ovrednotenemu historiatu raziskav se pridružuje poskus jezikoslovne obravnave teh oziralnih zaimkov v luči teorije prototipov.
Keywords: oziralni zaimki; Pro-form; sintaksa; Slovene; slovenščina; zaimek