Drenažni sistem zgornje nezasičene cone kraškega vodonosnika - primer zaledja izvira Hubelj - Trček, Branka (Geologija, 2004)
Predmet raziskav je študij drenažnega sistema in prenosa snovi v kraškem vodonosniku, ki je temeljil na raziskovalni metodi s področja naravnih sledil.Poudarek je bil na prouč evanju mehanizmov, ki povzročijo tok in prenossnovi iz zgornje nezasičene cone vodonosnika, ki se je opazovala na poskusnem polju Sinji vrh v zaledju izvira Hubelj. Rezultati so omogočili vpogled v starostno strukturo in hidrodinamiko vod v opazovanem kraškem sistemu, v procese napajanja, uskladiščenja in praznjenja kraškega vodonosnikater v mehanizme, ki te procese povzročijo.
Keywords: hidrodinamika; hidrogeologija; Hubelj; kraške vode; kraški izviri; kraški vodonosniki; podzemne vode; sledenje; Slovenia; Slovenija; vodni tok